LANGUAGUES

Over Serge Baeken

Serge Baeken (°1967) is een grafisch huurling met opdrachten voor kranten, magazines en organisaties in binnen- en buitenland. Voor NRC, Knack en Stripgids trok hij als grafisch reporter door China. Zijn werk werd geëxposeerd in o.a. de Warande, La Rocca, Lambiek, Mekanik, Mercator Gallery en in het het internationaal reizende project Ceci N’est Pas La BD Flamande.

 

Een selectie van zijn productie aan illustraties, schilderijen, postkaarten, platenhoezen, boekomslagen, affiches, decors, logo’s, kostuums, folders, T-shirts, muurschilderingen, soft tattoos, erotica, portretten, schetsen en cartoons wordt jaarlijks in een vuistdik boek gebundeld uitgegeven door uitgeverij Xtra. Zijn graphic novel The No Stories (Bries) werd bekroond met de Blikken Biebel. Voor zijn werk voor De Tijd ontving hij drie maal op rij de European Newspaper Award of Excellence.

 

De Nederlandse editie van zijn nieuwe album SUGAR, leven als kat (Blloan) was na één maand uitverkocht, ging meteen in herdruk en won de Sint-Michielsprijs voor beste Nederlandstalige album van 2014. Met de Franse editie, SUGAR, ma vie de chat (Dargaud), won hij onlangs de Prix des Jeunes op het strip- en grafiekfestival van Roubaix.

 

Volgens Geert De Weyer is hij “één van de beste tekenaars van Vlaanderen”. Stripjournalist Joost Pollman beschrijft hem als “een fontein van inkt”. In 2009 was hij de officiële Stadstekenaar van Turnhout, waarvoor hij samen met zijn vader werkte aan de panoramische historische strip Het Verdriet van Turnhout (Xtra).

Bibliografie

Het Verdriet van Turnhout (2015, Xtra)
Sugar, Leven als een kat (2014, Blloan)
Sugar, Ma vie de chat (2014, Dargaud)
Fast Forward (2013, Xtra)
Vrouweneiland (2011, Xtra)
50/50 (2011, Xtra)
Shuffle (2010, Xtra)
Prefab (2008, Xtra)
De Maagd van Antwerpen (2007, Houtekiet)
Zzz (2007, Bries)
The NO Stories (2005, Bries)

CONTACTEER SERGE BAEKEN

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht